POŽIAR v Dobšinej usmrtil tri deti

02.03.2020 Rožňava

Dobšiná 2. marca (TASR) –Celkovo tri detské obete si vyžiadal pondelkový požiar murovanej stavby v Dobšinej v okrese Rožňava. TASR o tom informovala hovorkyňa Operačného strediska Zdravotnej záchrannej služby Alena Krčová, podľa ktorej sa im tretie dieťa nepodarilo oživiť.

„Na tiesňovej linke 155 nás kontaktovali hasiči. Žiaľ, dve deti boli mŕtve. Záchranári ešte bojovali o život tretieho dieťaťa a pokúšali sa ho oživiť, zachrániť sa ho však nepodarilo,“ uviedla Krčová s tým, že na mieste ešte ošetrili ženu s reakciou na stres.

Podľa Kataríny Križanovej z Prezídia Hasičského a záchranného zboru sa požiar hasičom podarilo zlikvidovať ešte predpoludním. „Na miesto udalosti smeruje expertízna skupina na zisťovanie príčin vzniku požiarov z Bratislavy,“ dodala.

Ako pokračovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (PZ) v Košiciach Jana Mésarová, usmrtené deti boli vo veku jedného, dvoch a štyroch rokov.

„Matka detí je v rukách zdravotníkov. Na mieste dokumentuje udalosť vyšetrovateľ PZ, ktorý vykonáva prvotné a neodkladné úkony. Bližšie informácie poskytneme neskôr,“ povedala Mésarová.
 

Vyberte región

mark